Overstap naar het secundair onderwijs

De overstap maken van de lagere school naar het secundair onderwijs, dat is niet altijd evident. Een grote stap voor zowel het kind als voor de ouders. 
Hier willen we jullie alvast wat extra praktische informatie geven over hoe je de overstap goed kunt maken!

Studieaanbod 1ste graad

De eerste graad is opgesplitst in de A-stroom en de B-stroom. Heb je een getuigenschrift van de basisschool, dan kan je beginnen in de A-stroom. Heb je geen getuigenschrift dan kan je het secundair onderwijs starten in de B-stroom. 

In de eerste graad is het vooral ontdekken en kennismaken met het secundair onderwijs. We bieden een pakket aan van 27 lesuren waarin je heel wat vakken zult krijgen zoals: techniek, wiskunde, Nederlands, lichamelijke opvoeding, aardrijkskunde, enz.
De overige 5 lesuren mag je zelf invullen, binnen het aanbod van de school natuurlijk. Zo kan je kiezen voor STEM-technieken, STEM-wetenschappen, voetbal, creatief met taal, Latijn, enz. 
Het kiezen voor een vaste studiekeuze doe je pas in de 2de graad.

We geven u graag een mooi overzicht van het studieaanbod van onze school voor zowel de
A-stroom als de B-stroom

Inschrijven op onze school

Wilt u zich graag inschrijven voor het eerste jaar A-stroom of B-stroom? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Klik op onderstaande knop en vul het formulier in! Eens we een ingevuld formulier ontvangen hebben doen we het nodige om uw kind in te schrijven op onze school. 

Extra informatie over onze school

Ben je nog opzoek naar informatie over onze school die je hier niet direct kunt teugvinden? Geen probleem, vul dan even dit formulier in en we helpen je graag verder zodat je goed geïnformeerd bent om de juiste stap te zetten richting het secundair onderwijs.